Derfor får mobilvideo flere visninger end andre videoformater
Svaret er enkelt: Folk sænker paraderne, når der ikke står et reklamefilmsbureau imellem afsender og målgruppe. Selvproduceret mobilvideo er video uden "filter".
Håndholdt telefonvideo er med andre ord, "autentisk" og "troværdigt" og som bekendt er det tillid, der skaber salg ... og vi handler helst med rigtige mennesker (hvilket er grunden til, at du helst ikke skal gøre dig alt for umage med video).
Derfor foretrækker flertallet mobilvideo, når de skal lære noget eller få tillid til en person, en virksomhed eller en ydelse online.
Men, det er vanskeligt at forudsige hvilke videoer, der får flest visninger, likes, kommentarer og delinger online.
Derfor er det godt at have mulighed for billigt og hurtigt at eksperimentere med både indhold, videoformater og længder. Det muliggør mobilvideoformatet, hvor alt foretages hurtigt - og alene ved brug af telefonen.
Et godt eksempel er der den virkelige førstehåndsberetning (min) fra virksomheden Saphe (hvor jeg engang var til jobsamtale som kommunkationschef og derfra har historien).
Saphes opfinder, og ejer, Freddy Sørensen, lavede i starten af virksomhedens levetid - sjovt nok kort tid før han blev mangemillionær (blink, blink) - en mobilvideo, hvor han personligt fortalte og videofilmede, hvordan han placerede og aktiverede sin fartfælde-sladrehank i bilruden.
Man kunne kalde videoen for produktvejledning eller en videomanual.
Kønt var det ikke at se på rent videofagligt (og det er han ikke uenig i):
Mobilvideoen var bogstaveligt talt rystende dårlig - og med elendig, skramlet, forblæst lyd.
Men mobilvideoen fik rigtig mange visninger på både Youtube og Facebook, og Freddy solgte så mange Saphe-enheder efterfølgende, at han blev millionær over en nat.
Det gav, ikke underligt, Saphe-opfinderen blod på tanden til at lave flere videoer.
Tankegangen var, sagde han til mig under jobsamtalen:
Flere videoer = flere millioner.
Bedre videoer = endnu flere millioner.
Og jeg forstår ham udmærket. Logik for perlehøns.
Han hyrede derfor nogle "rigtige videofolk" til at lave en "rigtig reklamefilm" til Youtube og hjemmesiden. Nu havde han jo fået rigeligt råd efter sin første videoproduktion med telefonen.
Til hans dyrekøbte ærgrelse fik den ellers håndværksmæssigt flotte reklamefilm kun få visninger, mens mobilvideoen stadig talte opad med (flere og flere) tusind visninger.
Hvorfor?
Folk foretrak åbenbart at høre historien fra opfinderens egen mund: Hellere en rystet, autentisk video, end et bureauproduceret reklame-glansbillede.
Men.
Reelt var der ingen af videoerne, der havde nogen lang levetid.
Begge videoer forsvandt hurtigt i "strømmen" af information online.
Og sådan er gamet også her flere år senere. Hukommelsen er ultrakort online.
Derfor handler det om at være online med indhold ofte, med noget kort og hurtigt (= billigt) produceret. Helst hver dag - og mindst et par gange om ugen, hvis man vil være top-of-mind hos interessenterne. Og det er nærmest umuligt med traditionelt produceret video, der kan tage dage og uger at tilrettelægge, optager og redigere.
Derfor vinder mobilvideo frem. Det giver praktisk og økonomisk mulighed for at teste videoformater. En masse.
Mobilvideo giver dig nemlig mulighed for at optage, redigere, auto-tekste og dele video telefonen på minutter.
Du kan jo altid overveje om det var tid for at få det lært på et videokursus?