Kamerasky?
… så, se det som din fordel.
Hvordan spørger du nok, og det skal jeg nok vende tilbage til lige om et øjeblik.
Først skal du bare vide, at du har det som … flertallet. Som 9 ud af 10 på mine videokurser.
Psykologien i det er, at skamfølelse knytter sig til det visuelle.
Derfor føler flertallet af os en grad af skam, når vi "stiller os til skue" foran en større forsamling. Fysisk eller online. Når vi indirekte antyder, at vi har noget andre kan bruge til noget skammer vi os lidt over det, ofte forstærket af et socialt spil som har fundet sted i den danske jantelovskultur, som vi er opvokset med. På godt og på ondt.
MEN.
Det er OGSÅ et statistisk faktum, at flertallet foretrækker, at se (andres) ansigter på SoMe. Vi elsker, at se andre, elsker når andre viser sårbarhed. Og oftest beundrer vi dem. Vi ved jo fra os selv, hvor modige de er.
En anden ting, der taler for at vi skal lægge ansigt til vores videoer:
Ansigter (og bevægelse) får os til at stoppe med at scrolle gennem strømmen ... og starte en video.
Derfor - gå ikke glip af et af de billigste tricks til at få online opmærksomhed omkring dig, din virksomhed og dine ydelser - bliv i stedet komfortabel foran kameraet og nå dine mål.
Pointen er, at flertallet af dem, du ser give den gas i video på sociale medier har haft det ligeså tåkrummende som dig. Engang.
De har bare vænnet sig til at lave video hen ad vejen eller har trænet ubehaget væk - og mange af dem (over 1000) har været på kursus hos mig og har benyttet sig af denne løsning.
Og nu vender jeg lige tilbage til starten, hvor jeg sagde du skulle se din kameraskyhed som en fordel. Hvis du overvinder den har du et fortrin fremfor alle de som ikke overvinder den. Gør som jeg gjorde i starten, træn den væk og lad haters være haters. Det er vel ikke alle de negative stemmer online og i vores eget hoved, der skal bestemme om vi er foran kameraet eller ej. Vel?
NB. Kameraskræk kan trænes væk, og for mange starter det med et mobilvideokursus, hvor en øvelse foran kameraet er obligatorisk.