MObilvideos Guide til Rekrutteringsvideo
En rekrutteringsvideo er et stærkt værktøj til at tiltrække de rette kandidater til din virksomhed. Videoer kan give potentielle ansøgere et autentisk indblik i virksomhedskulturen, værdierne og arbejdspladsens miljø. Denne guide viser dig best practise for effektiv brug af rekrutteringsvideo, når du søger nye medarbejdere.
1. tilrettelæggelse
Definér videoformålet: Hvad ønsker du at kommunikere? Er det virksomhedens kultur, arbejdsopgaver eller udviklingsmuligheder?
Videoens målgruppe: Hvem vil du gerne nå? Definér din ideelle kandidatprofil og tilpas videoens tone og indhold herefter.
Unikt budskab i levende billeder: Undgå generiske budskaber. Mærk og tænk efter, fokuser på, hvad der gør din virksomhed unik, så du undgår utroværdige floskler.
Brug af intetsigende, slidte floskler som i jobopslaget herover, gør dig ikke attraktiv over en jobsøgende. Faktisk fortæller teksten ikke noget om hverken jobbet eller kulturen på arbejdspladsen, andet end at løsninger foregår i samarbejde - big surprise?: Du bliver opfattet som ureflekteret og lidt sjusket med din selvfremstilling, og får kun de mest paniske jobansøgere, der ikke tror på, at de kan finde en bedre arbejdsgiver. Det samme gælder ift. en rekrutteringsvideo.
2. videoProduktion
Kvalitet betyder noget: Professionel produktion er ikke et must, men god lyd, lys og stabilt billede gør en stor forskel. Lyden er vigtigere end billedkvaliteten!
Ægthed: Autentiske interviews med medarbejdere og ledere giver et troværdigt indtryk.
Varighed: Hold videoen kort og præcis. 1-2 minutter er ideelt for at fastholde seerens opmærksomhed. Bliver den længere viser du, at du selv helt, hvad dit kernebudskab er.
3. videoDistribution
Virksomhedens hjemmeside: Integrér videoen på din karriere/jobside.
Sociale medier: Del videoen på LinkedIn, Facebook, Instagram og evt. TikTok og skyd med spredehagl og gør dig dine erfaringer, selvfølgelig afhængigt af din målgruppe. Linkedin er oplagt, hvis målgruppen er højere uddannet.
Jobopslag: Inkludér videoen i skrevne jobannoncer på relevante platforme - evt. via en QR-kode.
Email og interne netværk: Brug videoen i mails til potentielle kandidater og i medarbejdernes netværk.
4. Opfølgning og Analyse
Engagement: Mål hvor mange der ser videoen, hvor længe de ser den, og om den fører til flere ansøgninger.
Feedback: Spørg kandidater om de fandt videoen relevant og gjorde dem ekstra motiverede for at søge jobbet hos dig.
Optimering: Brug data og feedback til at forbedre fremtidige rekrutteringsvideoer.
Video Employerbranding
En veludført rekrutteringsvideo er en effektiv måde at skille sig ud i kampen om de bedste talenter - både lokalt og globalt. Ved at planlægge, producere og distribuere videoen strategisk, kan du samtidig styrke din employer branding og - også på den lange bane - tiltrække branchens bedste jobansøgere. Don’t overthink it!
Hør hvordan videoansøgninger sparer hoteldirektøren kostbar tid i forbindelse med rekruttering på Hjorths Badehotel i Skagen.
Kan jeg som virksomhed stille krav om en videoansøgning?
Selvfølgelig kan du det. Det er naturligvis helt op til dig selv, og du skal selvfølgelig vide, at gør du en videoansøgning til et ufravigeligt krav, vil der være nogen, som ikke ansøger, fordi de ikke praksis ved hvordan de laver en videoansøgning eller et videoCV: Du er derfor meget velkommen til på jeres website at linke til MOBILVIDEOs online videoansøgningskursus, hvor ansøgeren via trin-for-trin videoguides lærer, hvordan vedkommende laver sin videoansøgning fra A-Z. Gør ansøgeren brug af det, ved du at kandidaten er motiveret til at lære nyt for at nå et mål. Guld for ansøgeren. Guld for dig som rekruttør.
Online videkurset kan også give mening for dig som ansættende virksomhed, da 99% af videokursus-undervisning omhandler proces og praksis vedrørende simpel videoproduktion med telefonen og gratisversionen af videoredigeringsappen CapCut. Men, tag et kig på videokurset her.
mangler du Hjælp til din videorekrutterings-strategi?
Indehaver af MOBILVIDEO, Thomas Dahl Nordlund har mangeårig erfaring hele vejen rundt som tekstforfatter, videograf, videounderviser og SoMe manager og kender til rekrutteringsgamet indefra som tidligere international kommunikations- og PR-chef i Royal Greenland A/S.
Tag kontakt til Thomas, hvis du har brug for hjælp til at lægge strategien, lære at lave videoerne (UGC) selv eller hvis du vil have dem produceret.